Göm menyn

TDP007 Konstruktion av datorspråk

Alla meddelanden17/3  Rättad dugga
 

Den andra duggan är nu rättad och resultatet bör ha kommit via e-post, men det finns även i Webreg. Själva duggan, inklusive lösningsförslg, finns tillgänglig på dugga-sidan. Totalt var det 22 personer som skrev minst en av duggorna. Av dessa blev 13 personer (59%) godkända och betygsfördelningen blev 3 (8 pers), 4 (3 pers), 5 (2 pers). Alla som ännu inte är godkända, eller vill plussa, är välkomna till datortentan, under förutsättning att ni är anmälda, förstås.


18/2  Rättad dugga
 

Duggan är nu rättad och resultatet bör ha kommit via e-post. Själva duggan, inklusive lösningsförslg, finns tillgänglig på dugga-sidan. De finns också tillgängliga i Webreg. Resultaten fördelade sig så här: 7 personer fick 0-9 poäng, 8 personer fick 10-12 poäng och 6 personer fick 13-25 poäng.


9/2  Använd inte regex för HTML!
 

Om du funderar på att seriöst använda regex för att hantera HTML i större utsträckning, läs först denna debatt på stackoverflow.


29/1  Fördjupning i block
 

Den som är intresserad av en liten fördjupning i hur block fungerar i Ruby kan titta på Pail Cantrells utmärkta text Closures in Ruby. Den är ganska klurig, men går igenom koncepten steg för steg med körbara exempel.


19/1  Uppdateraed information om våren 2014
 

Välkomna till vårens kursomgång! Jag håller som bäst på att uppdatera webbsidorna med aktuell information. Den övergripande strukturen för kursen är samma som förra året.Sidansvarig: Peter Dalenius
Senast uppdaterad: 2007-11-20