Göm menyn

TDP007 Konstruktion av datorspråk

Vt1 2014


Välkomna till kursen Konstruktion av datorspråk. På kurshemsidan hittar ni alla relevant information genom menyn till vänster. Kolla även de meddelanden som dyker upp nedan.

Senaste nytt...


17/3  Rättad dugga
 

Den andra duggan är nu rättad och resultatet bör ha kommit via e-post, men det finns även i Webreg. Själva duggan, inklusive lösningsförslg, finns tillgänglig på dugga-sidan. Totalt var det 22 personer som skrev minst en av duggorna. Av dessa blev 13 personer (59%) godkända och betygsfördelningen blev 3 (8 pers), 4 (3 pers), 5 (2 pers). Alla som ännu inte är godkända, eller vill plussa, är välkomna till datortentan, under förutsättning att ni är anmälda, förstås.


18/2  Rättad dugga
 

Duggan är nu rättad och resultatet bör ha kommit via e-post. Själva duggan, inklusive lösningsförslg, finns tillgänglig på dugga-sidan. De finns också tillgängliga i Webreg. Resultaten fördelade sig så här: 7 personer fick 0-9 poäng, 8 personer fick 10-12 poäng och 6 personer fick 13-25 poäng.


9/2  Använd inte regex för HTML!
 

Om du funderar på att seriöst använda regex för att hantera HTML i större utsträckning, läs först denna debatt på stackoverflow.


29/1  Fördjupning i block
 

Den som är intresserad av en liten fördjupning i hur block fungerar i Ruby kan titta på Pail Cantrells utmärkta text Closures in Ruby. Den är ganska klurig, men går igenom koncepten steg för steg med körbara exempel.


19/1  Uppdateraed information om våren 2014
 

Välkomna till vårens kursomgång! Jag håller som bäst på att uppdatera webbsidorna med aktuell information. Den övergripande strukturen för kursen är samma som förra året.Sidansvarig: Peter Dalenius
Senast uppdaterad: 2013-01-10