Göm menyn

TDP001 Handhavande av datorsystem

Ht1 2011


Innan ni börjar


Innan ni kan börja med era installationer av operativsystem (instruktioner kommer framöver) behöver ni få tillgång till Microsoft Developer Network Academic Alliance (MSDNAA), vilket innebär att ni får licensnycklar för Windows XP Pro att använda på era labbdatorer. Dessa nycklar fås genom att ni från e-GO skickar e-post till msdnaa@ida.liu.se, anger att ni går IP-programmet och begär att få ett konto på MSDNAA och därmed licensycklar för Windows XP Pro. Ni behöver dock inte ladda hem Windows XP Pro själva, utan får tillgång till det genom länken nedan.

Laborationsmaterial

Följ länkarna i respektive nedanstående rubrik för vidare instruktioner.

STONE

STONE lär sig att komma igång med våra UNIX-miljöer på IDA och innehåller mycket stoff ni behöver tillgodogöra er inför Prova-På-laborationerna och den senare kursen i programmering: TDP002.

Installationslaboration 1: Windows XP Pro

När ni ska installera operativsystem på era egna hårddiskar behöver ni tillgång till CD-skivor för att bränna operativsystem, samt hjälp av faddrar eller kamrater för att bränna skivor ni använder för att installera. Windows XP installeras först och ni får gärna använda den lokala kopia av skivavbilden (ISO-filen) för operativsystemet som vi har på IDA. Windows XP Pro ISO-fil. Inloggningsrutan som kommer upp kräver att ni som studenter skriver in era användarnamn och lösenord.

Laboration 2: Installera GNU/Linux Ubuntu

Använd vår lokala ISO-fil av Ubuntu 9.04 för att installera Ubuntu på din hårddisk.

Prova-På-laborationer

Läs först de generella anvisningarna om Prova-På-laborationerna. Inför respektive laboration (se schemat för detaljer om när respektive laboration är schemalagd) ska ni läsa in er på instruktionerna nedan.
  1. Ada-laboration
  2. Lisp-laboration
  3. Ruby-laboration
  4. SQL-laboration
  5. PHP-laboration
[an error occurred while processing this directive]

Sidansvarig: Johan Järnlås
Senast uppdaterad: 2012-07-30