Göm menyn

TDIU08 Problemlösning och programmering

Ht1-Ht2 2016


Senaste nytt...


9/11  Stencilen från dagens FÖ
 

Hejsan,

Jag delade ut en stencil på föreläsnignen idag. Se länken nedan.

På föreläsningsmaterialsidan har ni själva koden (nästan exakt samma som vi hade på tavlan). Det finns också en hel del slides som jag inte använde mig av men som innehåller mycket av det vi pratade om.

momm.pdf och lathund


30/10  Uppgiften från FÖ idag
 

Hejsan,

Idag på FÖ fick ni träffa Aseel Berglund som kommer ha en kurs i Ingenjörsproffesionalism för Di/El under våren. Under föreläsningen delades följande uppgift ut:

Planering av HT2


13/9  Salar för GULD/GRÖN/SVART på LA och LE
 

Hejsan,

För att minimera kaos under lektioner och laborationer har vi bestämt oss för att dedikera vissa salar för grupperna.

För lektioner:

GULD går i första hand till de tre första lektionssalarna som är listade i TimeEdit. Nu på torsdag innebär detta S18, S19 och S22. Där kommer Gustav, Emma och Henrik hålla hus.

GRÖN går i första hand till de tre sista lektionssalarna som är listade i TimeEdit. Nu på torsdag innebär detta S23, S25, S27. Där kommer Oskar och Frida hålla hus.

Det är inte så troligt att vi behöver precis alla sex salarna så vi kommer fylla på så att salarna blir så fulla som möjligt.

Ni som går SVART kan istället hoppa in och labba lite under denna tid.

För laborationer:

På ordinarie laborationspass (d.v.s. ej de som är märkta med GULD) så går GULD i första hand till SU17-18. Det är just nu ganska ojämt mellan A och B för guld (B är nästan dubbelt så stor som A), så vi kommer troligtvis flytta över lite folk. Om det är några som frivilligt känner att de kan hoppa över till A, maila Torbjörn om detta.

På ordinarie laborationspass fyller vi övriga salar med GRÖN (med start från SU15-16, och "nedåt") .

Ni som går i SVART, håll utkik efter Viktor och texten "SVART" på tavlan inne i någon av de mindre salarna (t.ex. SU10, SU11 m.fl.). Vi kan inte säga exakt vilken sal det blir eftersom vi har lite olika från gång till gång.

Hoppas detta är klart och tydligt.


29/8  Brev från en gammal student
 

Under hösten 2015 blev vi kontaktade av en gammal student som läste kursen 2008. Studenten hade kursen efter sig och hade nu fått problemet att hon inte kunde börja exjobba. I slutändan blev det ändå så att hon gjorde ett jätteryck och klarade av kursen. Vi fick därefter ett brev från henne där hon beskrev sin resa och hur hon tog sig ur en riktigt knepig situation. Brevet är mycket inspirerande och innehåller många goda råd för den som läser denna kurs.

Jag rekommenderar er att läsa det: här är länken.

M.v.h. Erik


28/8  Material från dagens fö
 

Hejsan, som utlovat kommer här en länk till det material som vi gick igenom på dagens fö (plus lite till):

snabbstartsmaterial.


21/8  Kort information inför kursstart
 

Hejsan. Nu är kurshemsidorna igång. Vi har lagt upp diverse material och annat som ni kommer att behöva under kursens gång och det är nu dags för ert förarbete inför kursstart.

1. Schemat:

Om ni börjar med att titta i TimeEdit så ser ni att det är en massa laborationstider (LA). Dessa är dubbelt så många som du personligen kommer att ha. För att veta vilka pass du kommer att deltaga på behöver du se kommentaren för respektive pass. Lättast är detta om man tittar i textmode (inte grafiskt schema).

I kommentaren till respektive LA-pass står det lite "koder". För att tyda dessa behöver man veta att dessa koder består av en siffra (eventuellt en punkt och till siffra) samt en bokstav (A/B). Första siffran anger "Laborationsnummer" (d.v.s. den laboration man håller på med på det labtillfället). Om det finns en punkt och en till siffra anger den andra siffran vilket av passen för denna lab som tiden avser (en lab kan ha flera pass). Bokstaven (A/B) anger vilket labgrupp som har denna tid.

Du skall välja en labgrupp (A eller B) och du kommer sen att arbeta på de tider som denna labgrupp har. Man kan byta pass med en annan student om man kommer överens med denna, men annars är det dessa tider som gäller.

2. Anmälan till labgrupp.

Detta görs via länken "Labgruppsanmälan" till vänster på hemsidan. Se dock till att du gjort punkt 1 innan. OBS! Denna länk dyker upp inom kort om den inte finns där redan.

Du kan anmäla dig tillsammans med en labpartner direkt alternativt anmäla dig ensam. Under första passet (första dagen) kommer du att eventuellt arbeta på egen hand, sen arbetar ni garanterat två och två. Ni hittar labpartners på första labtiden om du inte har någon sådan redan innan.

3. Skaffa bok.

Det går bra med gamla böcker. Jag är inte ute efter att tjäna pengar på er utan vill bara att ni har något som ni senare kan ha med på tentan. Ni får anteckna i böckerna.

Det är bra att SKUMMA (inte lusläsa) de första 5 kapitlen innan första FÖ, men det är inte nödvändigt. Man tjänar dock på att ha koll lite på hur oken är uppbyggd. Detta står i förordet (skippa inte detta då upplägget i boken inte är som andra böcker).

4. Läs igenom kursinformationen.

Denna finns på dessa kurshemsidor. Bekanta dig också gärna med vad som finns på dessa sidor så att du hittar bland informationen senare.

5. Kom på första FÖ.

På första två FÖ kommer vi att ta upp allt som har med kursens upplägg att göra. Bra att vara med så att man inte sen missat viktig information. OBS! Vi kommer inte att ha FÖ-anteckningar för resterande delar av kursen. Finns bara till de två första FÖ. Efter detta blir det alltså endast det som skrivs på tavla och kommuniceras under FÖ som finns tillgängligt.

Anledningen till ovanstående är att det vi gör i denna kurs är att försöka ge er förutsättningarna att lära er problemlösning (och programmering) och detta gör man inte genom att ha svaren på förhand. Vi tar upp mer om detta på första FÖ.

M.v.h. /Torbjörn (examinator)Sidansvarig: Torbjörn Jonsson
Senast uppdaterad: 2015-07-22