Göm menyn

TDDD57 Fysisk interaktion och spelprogrammering

VT1 2013


Senaste nytt...


9/2  Andra frivilliga workshopen.
 

Andra och sista frivilliga workshopen ska nu kunna bokas i webreg på sidan : denna sidan. Vi kommer att testa Thalmic Labs Myo, och danska Eyetribe.


30/1  FÖrsta frivilliga workshopen.
 

Ledsen att det blir lite snabbt på. Jag har lite oförutsedda saker som tvingar mig tidigarelägga en sådan aktivitet till nästa vecka. Det är två timmar i halvklass planerat till 4/2 OCH 5/2. Planen är exempel från Kinect, känna på Oculus med Leap och titta på det vi gör i vår forskning som kommer ut på blå lådan och Fenomenmagasinet i vår. :) OBS! Boka här


22/1  Webreg tillfällen labbar och projektdemo. Lokal kommer. Hör av er om det tokkrockar.
 

Labbdemo och Projektdemo


22/1  Kursen igång, Leaps utdelade, webreg kommer
 

Föreläsnigngsbilderna.


16/1  Kurssidorna reviderade.
 

Stora nyheten - skifte till Leap Motion men Kinect som backup för den som verkligen vill. Kurshemsidorna klar med undantag för förtydligande.


Den här kursen handlar om användningen av kroppen som handkontroll. Kursen genomförs som en serie labbar och ett projekt baserat på interaktoinssensorer - från och med 2015 Leap Motion (eller Kinect-sensorn om någon bara måste och vill det). Examination sker genom muntlig demonstration + inlämnad kod av samtliga. Koden för labbar och projekt ska lämnas in via gitlab.ida.liu.se - använd TDDD57_2015 i projektnamnet.

Ett antal gemensamma seminarier kommer att hållas i kursen (för diskussion och testning av hårdvara och frågeställningen kring fysisk eller natuligt interaktion). Redovisningarna är obligatoriska och övriga seminarier frivilliga. Dessa är ännu inte annonserade i webreg.

Pedagogiken i kursen följer som vanligt (när jag har kurser) principen om lärande genom egen utveckling samt (väldigt viktigt) reflektion. Basen är inte fungerande program - som en konsult - utan lärande genom programmering, dvs som RnD. I denna kurs är labbarnas fokus att utvärdera tillförlitlighet och projektet kopplat till att bygga en litet spel/appliktion för att i realtid navigera och interagera med kroppen.

Huvudsaklig literatur för kursen är en länklista som startpuntk för egen literatursökning och tekniskt API-dokumentation på webben, googel och slashdot och annat. Det står en fritt att använda utvecklingsspråk och plattform efter eget tycke så länge man kan redovisa på IDA (ev. med egen laptop).


Sidansvarig: Erik Berglund
Senast uppdaterad: 2015-01-20