:COMMENT: MALL FÖR KURSMEDDELANDEFILER :COMMENT: :COMMENT: Den här filen läses av skript som genererar meddelandelistor för :COMMENT: webbsidor. :COMMENT: :COMMENT: Datum och ämne måste skrivas på samma rad som motsvarande tagg, dvs :COMMENT: direkt efter taggen :DATE: respektive taggen :SUBJECT:. :COMMENT: :COMMENT: Meddelandetexten som följer efter taggen :TEXT: kan uppta ett :COMMENT: godtyckligt antal rader. :COMMENT: :COMMENT: En tomrad i en meddelandetext medför styckesbrytning (

-tagg i den :COMMENT: HTML som genereras. Radbrytning åstadkoms med HTML-taggen
. :COMMENT: :COMMENT: Ämne och meddelandetext kan innehålla HTML-taggar. :COMMENT: :COMMENT: Taggen :OLD: på en egen rad markerar gränsen mellan aktuella och :COMMENT: tidigare meddelanden. :COMMENT: :COMMENT: Taggen :EXPIRED: kan läggas in före :DATE:, :SUBJECT: och :TEXT:, :COMMENT: med tillhörande efterföljande rader. Ett sådant meddelande ignoreras :COMMENT: som "Senaste nytt"-meddelande men visas bland "Alla meddelanden". :COMMENT: :EXPIRED: används då det följer meddelanden med tidgare datum som ska :COMMENT: visas under "Senaste nytt". :COMMENT: :COMMENT: En rad som inleds och avslutas med kolon, ':', och däremellan enbart :COMMENT: innehåller bindestreck, '-', ignoreras, liksom alla rader som inleds :COMMENT: med :COMMENT:. :COMMENT: :COMMENT: :------------------------------------------------------------------------------: :COMMENT: :COMMENT: :------------------------------------------------------------------------------: :COMMENT: :DATE: 30/8 :COMMENT: :SUBJECT: Gruppindelat schema fixat ... :COMMENT: :TEXT: :COMMENT: :COMMENT: Nu ligger det ett gruppindelat schema på kurshemsidan. Ni kan dessutom :COMMENT: anmäla er till labgrupper nu. Glöm inte bort vilken grupp du anmäler :COMMENT: dig på! :COMMENT: :COMMENT:

:COMMENT: :COMMENT: OBS! Det är viktigt att ni kollar på schemat som ligger på dessa :COMMENT: kurshemsidor. Det som ligger ute på schemaserverna"timeedit" :COMMENT: innehåller inte all information och dessutom är det inte riktigt samma :COMMENT: schema för alla labgrupper i kursen. :------------------------------------------------------------------------------: :DATE: 13/8 :SUBJECT: "Kort" information om kursstarten ... :TEXT: Hejsan.

Jag har nu lagt upp det väsentligaste för att ni skall kunna köpa böcker m.m. Ett mail kommer också att skickas ut till er som är registrerade på kursen (de som finns med på den centralt administrerade e-postlistan TDDD44-HT2013@student.liu.se).

Vi kör igång direkt med laborationer och det kommer att vara så kallade "mjuka" deadlines som ger bonutid på tentan redan i andra veckan. Ni kommer att anmäla er till laborationerna (gruppindelning) via kurshemsidan. Ni skall laborera i grupper om två så det kan vara bra att leta reda på någon som är "sämre" än dig själv att boka upp dig med på anmälningslistorna. Det är ok att byta labkamrat senare om du märker att din labkamrat är bättre eller att det inte fungerar på något annat sätt. Hittar du inte någon kamrat är det bra att prata med assistenten på ett laborationstillfälle.

OBS! I denna kurs är det MYCKET lämpligt att arbeta med någon som är "lika bra" som en själv. I annat fall är det MYCKET stor risk att man missar det som krävs för att klara tentan och därmed blir det strul. Försök därför finna någon som är lika bra eller sämre än er själva att ha som labkamrat.

Det finns ingen obligatorisk närvaro på de labpass som finns i kursen. Dock skall alla laborationer redovisas på labtid.

De dealines som kommer att finnas i kursen finns på sidan "deadlines" på dessa kurshemsidor. Där kan också vara bra att kolla i TimeEdit vilken grupp som passar just dig bäst tidsmässigt (innan ni anmäler er till labgrupperna).

OBS! LÄS KURSINFORMATIONEN. Där står det mesta som behövs. Denna kommer också inom någon dag eller så.

M.v.h. /Torbjörn (examinator) :------------------------------------------------------------------------------: :DATE: 4/10 :SUBJECT: Dugga-/Tentauppgifter från lektionen idag. :TEXT:

Hej. Idag på den ordinarie lektionen gick vi igenom uppgift 3 och 4 på tentan 2007-10-18.kl.08-13. Här är direktlänkar till lösningsförslagen:
uppgift 3
uppgift 4 Observera att uppgift 4 egentligen är en filuppgift. Eftersom vi inte har gått igenom filer än låtsades vi som om indatan kom från tangentbordet istället.
Lösningsförslag till duggauppgiften kommer via mail.