Göm menyn

TDDD11 Programmering, grundkurs

Alla meddelanden5/11  Fredagslektionen inställd
 

Lektionen som tidigare varit bokad på fredag kl 15-17 är nu avbokad.


24/3  Testprogram för "Grafik i terminalen".
 

Det finns ett lite större testprogram som visar på vad man kan göra med terminal/ansii-grafik. Detta är ett litet spel som vi har hackat ihop som bygger på den gammla klassikern "Chip's Challenge". Obs! Detta är inte ett exempelprojekt! Det kan enkelt startas genom att köra följande kommando i en terminal:

    /home/TDDD11/Challenge/run_challenge
    
Eller, så kan du kopiera spelet till din nuvarande katalog (därav punkten), och sedan köra det där:
    cp /home/TDDD11/Challenge/run_challenge .
    run_challenge
    

Programmet kan behövas startas två gånger för att diverse filer behöver "installeras". Dessutom behöver man förstora terminalfönstret, så att allt får plats. I nuläget har spelet dock endast sju banor, men det går att göra egna! (Läs på om hur i filen /home/TDDD11/Challenge/make_your_own_levels.txt).


19/2  Dugga/Tentauppgifter från lektionen idag
 

Idag på den ordinarie lektionen gick vi igenom uppgift 3 och 4 på tentan 2007-10-18.kl.08-13. Här är direktlänkar till lösningsförslagen:
uppgift 3
uppgift 4

Observera att uppgift 4 egentligen är en filuppgift. Eftersom vi inte har gått igenom filer än låtsades vi som om indatan kom från tangentbordet istället.

Lösningsförslag till duggauppgiften kommer via mail.


19/2  Dugga-/Tentauppgifter från lektionen idag.
 

Hej. Idag på den ordinarie lektionen gick vi igenom uppgift 3 och 4 på tentan 2007-10-18.kl.08-13. Här är direktlänkar till lösningsförslagen:
uppgift 3
uppgift 4

Observera att uppgift 4 egentligen är en filuppgift. Eftersom vi inte har gått igenom filer än låtsades vi som om indatan kom från tangentbordet istället.

Lösningsförslag till duggauppgiften kommer via mail.


6/2  Föreläsning imorgon fredag startar 09.15
 

Eftersom vi kunde tjuvstarta på paket idag på föreläsningen behövs bara andra timmen på föreläsningen imorgon (fredag den 7 februari). Föreläsningen startar alltså kl 09.15.

/Erik


20/1  Första passet nu ikväll.
 

För det första laborationspasset ikväll är det tanken att ni skall jobba en och en. Det är för att för alla ska få en god chans att komma igång ordentligt med första laborationen (lab 0). Vi kommer därför dela kvällens 4-timmarspass på 3. Ni har på föreläsning fått en färgad papperslapp som indikerar vilket pass ni skall gå på. Gå i första hand till den sal som står för din klass i schemat (TimeEdit), är det fullt där kan du ta plats i någon annan av SU-salarna SU 10-18 eller SU 00-03 (vi har bokat alla salar förutom SU 04-06). Just för första passet spelar det ingen större roll i vilken sal man sitter. I fortsättningen måste man dock gå till den sal som står i schemat.

    GRÖNT   17:15 - 18:15
    GULT   18:30 - 19:30
    BLÅTT   19:45 - 21:00
    

M.v.h Erik Nilsson


14/1 (ca kl. 01)  Lösenord till IDA:s datorer ...
 

Lösenordet för att komma in på IDA:s datorer skall vara detsamma som ni har för att komma in i studentportalen (enligt vad jag har fått veta). Lite speciellt är (som ni kanske vet) att lösenordsbyten inte slår igenom direkt överallt på hela universitetet. Det kan ta en dag eller två.

Om ni har problem med lösenord/inloggningar skall ni ta kontakt med ZENIT i första hand.


14/1  "Kort" information om kursstarten ...
 

Hejsan.

Jag har nu lagt upp det väsentligaste för att ni skall kunna köpa böcker m.m. Ett mail har också skickats ut till er som är registrerade på I1, Ii1 och FYN2 (jag skickade till kurslistan TDDD11-VT2014@student.liu.se så jag hoppas att det kommer till rätt personer). Denna lista administreras inte av oss på IDA utan sköts av andra. Kontakta dem om det är strul med att ni får mail som ni inte vill ha.

Vi kör igång direkt med laborationer och det kommer att vara så kallade "mjuka" deadlines som ger bonustid på tentan redan i slutet av första veckan. Ni skall anmäla er till laborationerna (gruppindelning) så fort det går (kommer troligtvis upp på sidan under morgondagen) innan första FÖ. Ni skall laborera i grupper om två så det kan vara bra att leta reda på någon att boka upp sig med på anmälningslistorna. Man måste inte anmäla sig två och två, men det underlättar om man vill arbeta med någon speciell.

OBS! I denna kurs är det MYCKET lämpligt att arbeta med någon som är "lika bra" som en själv. I annat fall är det MYCKET stor risk att man missar det som krävs för att klara tentan och därmed blir det strul. Försök därför finna någon som är lika bra eller sämre än er själva att ha som labkamrat.

Det finns ingen obligatorisk närvaro på de labpass som finns i kursen.

Dock skall alla laborationer redovisas på labtid.

De dealines som kommer att finnas i kursen står under "Deadlines" i menyn till vänster. Det kan det vara bra att kolla vilken grupp som passar just dig bäst tidsmässigt också (innan ni anmäler er till labgrupperna). OBS! Schemat i timeedit innehåller gruppindelade tider.

OBS! LÄS HELA KURSINFORMATIONEN. Där står det mesta som behövs. Även vad som tas upp på FÖ, LE och lab.

M.v.h. /Torbjörn (examinator)


13/1 (sen kväll)  Kurshemsidorna uppdateras (klara imorgon) ...
 

Just nu (under natten och förmiddagen imorgon) uppdateras hemsidorna något. Vi återkommer under eftermiddagen imorgon (den 14/1). Då skall sidorna vara helt "up to date".

Passa på att skaffa kursbok och börja SKUMMA(!) (inte lusläs utan skumma) de första 5 kapitlen så är du mycket bättre förberedd på det som kommer på första och andra FÖ (kommer snabbt i veckan som kommer).

M.v.h. /Torbjörn (examinator)Sidansvarig: Torbjörn Jonsson
Senast uppdaterad: 2014-01-13