Göm menyn

TDDD11 Programmering, grundkurs

Vt1-Vt2 2017


Senaste nytt...


2017‑01‑10  "Kort" information om kursstarten ...
 

Hejsan.

Jag har nu lagt upp det väsentligaste för att ni skall kunna köpa böcker m.m. Ett mail har också skickats ut till kurslistan TDDD11-VT2017@student.liu.se med lite information. Denna lista administreras inte av oss på IDA utan sköts av andra. Kontakta dem om det är strul med att ni får mail som ni inte vill ha senare.

Vi kör igång direkt med laborationer. Ni skall anmäla er till laborationerna (gruppindelning som anger vilka tider ni senare kommer arbeta på (se i TimeEdit innan ni väljer grupp)) innan kurstart (detta skall gå att göra från ca klockan 20 ikväll). Ni anmäler er en och en och när ni sen kommer till första laborationen kan ni para ihop er med någon om ni inte gjort detta innan. Ni kommer alltid att laborera i grupper om två.

OM NI INTE KAN LOGGA IN PÅ ANMÄLNINGSSIDAN beror detta (med största sannolikhet) på att ni inte har ett "IDA"-konto ännu. Detta får ni så fort ni registrerat er för vårterminen om inte tidigare. Jag hoppas på tidigare, men kan inte lova detta då det sköts på annat håll.

OBS! I denna kurs är det MYCKET lämpligt att arbeta med någon som är "lika bra" som en själv. I annat fall är det MYCKET stor risk att man missar det som krävs för att klara tentan och därmed blir det strul. Försök därför finna någon som är lika bra eller sämre än er själva att ha som labkamrat. Om det blir galet i början så var inte rädd att byta. Det är viktigare att DU förstår och kan lösa problemen istället för att bara "bli godkänd" på laborationerna.

Vad händer om jag hittar "fel" labkamrat att arbeta med då? Jag vet ju inte vem som är på samma nivå som jag.

Inget problem! Det är väldigt vanligt att man börjar arbeta med någon som är bättre så det är inget konstigt att byta labkamrat. Gör detta tidigt bara så att ni klarar tentan senare. De första två veckorna gör vi de grundläggande laborationerna där man snabbt kommer att upptäcka om labkamraten ligger på samma nivå. Sen kommer duggorna att hjälpa till med det sista.

Det finns ingen obligatorisk närvaro på de labpass som finns i kursen. Dock skall alla laborationer redovisas på labtid.

De dealines som kommer att finnas i kursen står under "Deadlines" i menyn till vänster. Det kan det vara bra att kolla vilken grupp som passar just dig bäst tidsmässigt också (innan ni anmäler er till labgrupperna). OBS! Schemat i timeedit innehåller gruppindelade tider.

OBS! LÄS HELA KURSINFORMATIONEN. Där står det mesta som behövs. Även vad som tas upp på FÖ, LE och lab.

M.v.h. /Torbjörn (examinator)


2016‑12‑05  Brev från en gammal student
 

Hejsan.

Under hösten 2015 blev vi kontaktade av en gammal I:are som läste kursen 2008. Studenten hade kursen efter sig och hade nu fått problemet att hon inte kunde börja exjobba. I slutändan blev det ändå så att hon gjorde ett jätteryck och klarade av kursen. Vi fick därefter ett brev från henne där hon beskrev sin resa och hur hon tog sig ur en riktigt knepig situation. Brevet är mycket inspirerande och innehåller många goda råd för den som läser denna kurs.

Jag rekommenderar er att läsa det: här är länken.


2016‑12‑05  Kurshemsidorna uppdateras ...
 

Fr.o.m. nu uppdateras hemsidorna något (inga stora ändringar så man kan ta reda på det mesta via länken till de gamla kurshemsidorna som gällde förra året). Saker kommer att läggas till under tiden fram till nyår (och kanske något därefter).

Passa på att skaffa kursbok och börja SKUMMA(!) (inte lusläs utan skumma) de första 5 kapitlen så är du mycket bättre förberedd på det som kommer på första och andra FÖ (som ni fått information om via mail).

M.v.h. /Torbjörn (examinator)Sidansvarig: Torbjörn Jonsson
Senast uppdaterad: 2014-01-13