Göm menyn

TDDD11 Programmering, grundkurs

Vt1-Vt2 2016


Senaste nytt...


23/5  Snyggast projekt-tävlingen
 

Hejsan

Nu har vi utsett årets vinnare av tävlingen Snyggast projekt! Delad 1:a och 2:a plats: spelet

I-thello

och

Alien Space Survivor

Ni hittar alla bilderna från tävlingen här.
Om ni inte var med i tävligen men ändå gärna vill komma med på tävlingssidan med en bild på er och ert spel så får ni gärna skicka in till mig (Erik).


15/2  Dugga 2
 

Hej,

Nedan kommer länken till "Dugga 2". Detta är alltså en uppgift som man bör klara efter att ha gjort lab 3. Gör uppgiften på egen hand och jämför med en kompis först när du känner att du har löst uppgiften. Om man har svårigheter med denna uppgift måste man kanske lägga på ett kol i kursen, och eventuellt fundera på att byta grupp (till GULD).


Dugga 2


5/2  Grupperna Guld och Svart, salar och assistenter...
 

Hejsan.

Nu kommer det att dyka upp en anmälan till de grupper vi pratat om på FÖ tidigare. Det är viktigt att förstås att det inte finns begränsningar på grupperna utan vi dimensionerar grupperna efter behovet. Ingen "brådska" alltså för att vara först till kvarn. Man kan också byta grupp om man känner för det senare.

Grupperna "Guld 1" och "Guld 2" fyller vi i turordning. Om det blir för få i grupperna flyttas alla till "Guld 1".

Gruppen "Svart" kan utökas om det blir trångt också.

OBS! Om ni nu är i grupp A väljer ni förstås grupp A inom den grupp ni anmäler er till. Dito för B-gruppen. Om det blir skevt i grupperna A-B inom Guld och Svart så får ni väl komma överens om vilka som går på vilket pass. Det löser sig bara ni har kontakt på LE och med er assistent.

För att följa normaltempo, "Gröna grupper", är det ingen anmälan alls. Vi flyttar in er i den stora gruppen "Grön" sen.

För att komma till rätt LE-/LA-pass får man kolla på vilken assistent som har passet. Man följer alltså från och med måndag en assistent och ni som är i samma "klass" (har samma assistent) bildar nya grupper om två och två (d.v.s. labbpar) om ni inte har kvar er "gamla kompis" i samma klass.

Vilken sal skall man då gå till:

    På lektion:
    Guld:  Erik Nilsson
    Svart: Magnus Nielsen
    Grönt: Övriga assistenter (välj en assistent)
   

På laboration: Guld: SU12 Svart: SU14 Grönt: SU13, SU15-SU18 (välj sal där er assistent är)

OBS! På måndag har "Guld" laboration (i SU00, SU01) istället för LE. LE kommer att bokas in av Erik (och Christopher) när det blir lagom i tid.

OBS! Om det blir fler i grupperna (eller färre) kommer Erik att meddela nya salsindelningar.

M.v.h.

/TJ


1/2  Brev från en gammal student
 

Hejsan,

Under hösten blev vi kontaktade av en gammal I:are som läste kursen 2008. Studenten hade kursen efter sig och hade nu fått problemet att hon inte kunde börja exjobba. I slutändan blev det ändå så att hon gjorde ett jätteryck och klarade av kursen. Vi fick därefter ett brev från henne där hon beskrev sin resa och hur hon tog sig ur en riktigt knepig situation. Brevet är mycket inspirerande och innehåller många goda råd för den som läser denna kurs. Jag rekommenderar er att läsa det: här är länken.


19/1  Kvällen lab.-pass
 

Hejsan,

Lösbladet som delades ut på föreläsningen hittar du under föreläsningsmaterial, FÖ 0 (snabbstart).

m.v.h. Erik


2015‑12‑18  Lösenord till IDA:s datorer ...
 

Lösenordet för att komma in på IDA:s datorer skall vara detsamma som ni har för att komma in i studentportalen (enligt vad jag har fått veta). Lite speciellt är (som ni kanske vet) att lösenordsbyten inte slår igenom direkt överallt på hela universitetet. Det kan ta en dag eller två.

Om ni har problem med lösenord/inloggningar skall ni ta kontakt med ZENIT i första hand.


2015‑12‑18  "Kort" information om kursstarten ...
 

Hejsan.

Jag har nu lagt upp det väsentligaste för att ni skall kunna köpa böcker m.m. Ett mail har också skickats ut till er som är registrerade på I1, Ii1 och FYN2 (jag kan ännu inte skicka till kurslistan TDDD11-VT2016@student.liu.se så jag hoppas att det kommer till rätt personer). Denna lista administreras inte av oss på IDA utan sköts av andra. Kontakta dem om det är strul med att ni får mail som ni inte vill ha senare.

Vi kör igång direkt med laborationer och det kommer att vara så kallade "mjuka" deadlines som ger bonustid på tentan redan i slutet av första veckan. Ni skall anmäla er till laborationerna (gruppindelning som anger vilka tider ni senare kommer arbeta på (se i TimeEdit innan ni väljer grupp) innan kurstart (detta går att göra redan nu). Ni skall laborera i grupper om två så det kan vara bra att leta reda på någon att boka upp sig med på anmälningslistorna. Man måste inte anmäla sig två och två, men det underlättar om man vill arbeta med någon speciell till att börja med.

OM NI INTE KAN LOGGA IN PÅ ANMÄLNINGSSIDAN beror detta på att ni inte har ett "IDA"-konto ännu. Detta får ni så fort ni registrerat er för vårterminen om inte tidigare. Jag hoppas på tidigare, men kan inte lova detta då dett sköts på annat håll.

OBS! I denna kurs är det MYCKET lämpligt att arbeta med någon som är "lika bra" som en själv. I annat fall är det MYCKET stor risk att man missar det som krävs för att klara tentan och därmed blir det strul. Försök därför finna någon som är lika bra eller sämre än er själva att ha som labkamrat.

Vad händer om jag hittar "fel" labkamrat att arbeta med då? Jag vet ju inte vem som är på samma nivå som jag.

Inget problem! Det är väldigt vanligt att man börjar arbeta med någon som är bättre så det är inget konstigt att byta labkarat. Gör detta tidigt bara så att ni klarar tentan senare. De första två veckorna gör vi de grundläggande laborationerna där man snabbt kommer att upptäck om labkamraten ligger på samma nivå.

Vi kommer också att ha en dugga redan på tisdagen vecka 4 (andra veckan) där man själv får kontrollera hur man ligger till. Efter detta kommer vi att göra en ny gruppindelning där ni får anmäla er till olika grupper beroende på hur ni känner att ni ligger till och hur svårt ni tycker att detta är (HELT NYTT FÖR I ÅR). Mer information om detta på FÖ i slutet av andra veckan.

Det finns ingen obligatorisk närvaro på de labpass som finns i kursen. Dock skall alla laborationer redovisas på labtid.

De dealines som kommer att finnas i kursen står under "Deadlines" i menyn till vänster. Det kan det vara bra att kolla vilken grupp som passar just dig bäst tidsmässigt också (innan ni anmäler er till labgrupperna). OBS! Schemat i timeedit innehåller gruppindelade tider.

OBS! LÄS HELA KURSINFORMATIONEN. Där står det mesta som behövs. Även vad som tas upp på FÖ, LE och lab.

M.v.h. /Torbjörn (examinator)


2015‑12‑18  Kurshemsidorna uppdateras (klara under dagen) ...
 

Just nu (under dagen) uppdateras hemsidorna något (inga stora ändringar).

Passa på att skaffa kursbok och börja SKUMMA(!) (inte lusläs utan skumma) de första 5 kapitlen så är du mycket bättre förberedd på det som kommer på första och andra FÖ (som ni fått information om via mail).

M.v.h. /Torbjörn (examinator)Sidansvarig: Torbjörn Jonsson
Senast uppdaterad: 2014-01-13