Göm menyn

TDDC76 Programmering och datastrukturer

Ht 2013


Detta är en påbyggnadskurs i programmering, datastrukturer och algoritmer. Som programmeringsspråket används C++, vilket har en bred användning inom programvaruindustrin. C++ har ett omfattande stöd för objektorienterad programmering och även en hel del andra intressanta konstruktioner. Det är ett i hög grad levande språk, en ny standard kom 2011 (C++11) och kommande revisioner är planerade till 2014 (mindre) och 2017 (större).

Under kursens första 2—3 veckor tas grundläggande programmering i C++ upp. Detta är i princip repetition av förkunskaper i programmering, även om i ett annat språk, i kombination med introduktion till programmering i C++. Från och med föreläsning 3 inleds den påbyggnad till tidigare kurs(er) som kursen avser att förmedla, till stor del objektorienterad programmering i C++. Datastrukturer och algoritmer utgör en relativt fristående del som behandlas under läsperiod Ht2, samtidigt som ett mindre programmeringsprojekt genomförs.

Senaste nytt...


5/6  Återstående utlämningsperiod för omtentamen 2014 är under tiden 7/8—21/8
 

Under denna period kan en hemtenta hämtas ut efter överenskommelse med examinator. Mer information om omtentamen ges på kursens examinationssida.Sidansvarig: Tommy Olsson
Senast uppdaterad: 2013-09-24