Göm menyn

TDDC76 Programmering och datastrukturer


Detta är en påbyggnadskurs i programmering, samt en kurs i datastrukturer och algoritmer. Som programmeringsspråket används C++, vilket har en bred användning inom programvaruindustrin. C++ har ett omfattande stöd för objektorienterad programmering och en hel del andra mycket intressanta konstruktioner.

Under kursens första 2—3 veckor tas grundläggande programmering i C++ upp. Detta är i princip repetition av vad som förutsätt som förkunskaper i programmering, även om i ett annat språk, i kombination med introduktion till programmering i C++. Föreläsning 3 inleder den egentliga påbyggnad till tidigare kurser som kursen avser att förmedla. Datastrukturer och algoritmer utgör en relativt fristående del som behandlas under läsperiod Ht2, samtidigt som ett mindre programmeringsprojekt genomförs.

Senaste nytt...


16/12  Kommande deadline i HT2:
 

•  Projekt, kod — fredag 19/12 (redovisnings/demonstrationstillfälle torsdag 18/12)
•  Projekt, reflektionsdokument — måndag 22/12


8/12  Utlämningsperioder för omtentamen, läsåret 2014/2015
 

Varje student ges möjlighet till tre tentamina per år. Under följande perioder under 2015 kan hemtentamen hämtas ut:

• torsdag 5 mars — måndag 1 juni (sista utlämningsdag)
• torsdag 6 augusti — torsdag 20 augusti (sista utlämningsdag)
• det ordinarie utlämningstillfället i Ht2, 2015

Omtentamen under tiden mars-augusti kan hämtas ut efter överenskommelse med examinator via e-post. Inlämning ska ske senast kl 13, 11 kalenderdagar efter utlämningsdagen. Mer information om omtentamen ges på kursens examinationssida.


Alla meddelanden >>

Sidansvarig: Tommy Olsson
Senast uppdaterad: 2014-10-22