Göm menyn

TDDC74 Programmering: Abstraktion och modellering

VT 2017

Välkomna till denna inledande programmeringskurs för Y, Medicinskteknik och Matematikprogrammet. Kursen skall ge en grund för programmering med fokus på ett antal modeller för att strukturera program. Vi använder Scheme/Racket, en Lisp-dialekt, som verktyg för att illustrera dessa modeller. Första perioden ägnas åt teorin och en laborationsserie. Den andra perioden ägnas åt ett eget projektarbete. Allt material om kursen finns på dessa www-sidor. Kursen har tidigare givits på engelska. Därför finns det idag information och kursmaterial på svenska och engelska.

Senaste nytt...


4/4 2017  Projektföreläsning
 

Slides från dagens föreläsning finns nu på projekt-resurssidan.

//Anders M.L.


27/3 2017  Projektanmälan
 

Nu går det att anmäla sig till ett projekt.

--- Utskickat per mail 27/3

Hej!

Efter labb 5 kommer kursen att gå vidare med ett mer självständigt projekt. Det utförs som regel av två personer (i motiverade undantagsfall en). Anmälan till det är nu öppen. Förslag på möjliga projekt finns här: https://www.ida.liu.se/~TDDC74/projekt/projektforslag.shtml

Följ följande steg:

1. Hitta projektpartner. Det är bra om ni har hyfsat lika ambitioner med projektet, och är hyfsat jämna kunskapsmässigt. Du behöver inte göra projektet med din labbpartner, eller ens någon i din klass (men det är ofta praktiskt att jobba med någon med liknande schema, som man ändå naturligt möter åtminstone vid lektioner).

2. Besök projektförslagssidan och hitta ett projekt som låter kul, och prata med din projektpartner. https://www.ida.liu.se/~TDDC74/projekt/projektforslag.shtml

3. Anmäl er, tillsammans, via detta formulär senast on 5/4 kl 17. Ni anmäler er som par en gång. https://goo.gl/forms/sSHRMHonD6rsoSt92

Vi kommer sedan fördela grupperna mellan handledare, och placera er i Webreg (det är alltså inget ni gör).

Har du ingen projektpartner? Prata med din labbass, leta på labbtillfället, och kontakta mig (skriv inte upp dig ensam). Samma sak gäller såklart om det är något du undrar.

mvh //Anders Märak Leffler


23/2 2017  Lösningsförslag, {lektion, labb} 4
 

Nu finns lösningsförslag till duggorna på sidan för gamla duggor.

Dessutom har laboration 4 lagts upp på labbsidan, och lektion 4 på lektionssidan.

//Anders M.L.


21/2 2017  Info inför dugga (mail till kurslistan)
 

Hej!

Lite praktisk information inför morgondagens första PRAM-datordugga (någonsin).

Vad?

Dugga. Gå till den dugga du är anmäld till (14.00-16.00 eller 17.00-19.00 vid ordinarie skrivtid). Gå inte till den andra duggan. Det är fel.

Var?

Utanför SU17/18 (assistenter och tentavakter visar vidare).

När?

Kom ca 20 minuter innan skrivtidens start. Man ska hinna fördelas till sal, visa ID, logga in och så vidare.

Annat

* Ta med penna för listor och ev kladd/skisserande (tentavakterna har kladdpapper). All inlämning är dock per dator.

* Inga ytterligare hjälpmedel tillåtna. Man arbetar med DrRacket under duggan.

* Försättsbladet/förstasidan till tentan är lite mer utförligt än på exempelduggan. Det bifogas.

Inte anmäld?

Vanliga tentaregler gäller. Det vill säga, *om* det finns plats kan oanmälda få plats i salen 30 minuter efter skrivstart. Vid datorduggor måste man hinna läggas in i tentasystemet också, så det är viktigt att komma i god tid och meddela att man är oanmäld (att skilja från anmäld, men sen). Det finns ingen garanti för att det finns plats för oanmälda, men utifrån anmälningsstatistiken ser det mycket troligare ut att det skulle kunna finnas plats vid 17-19-duggan.


16/2 2017  Exempeldugga
 

En exempeldugga finns nu online på sidan för gamla tentor/duggor. Det ger lite mer av väntad struktur på datordugga 1. Notera att duggan inte innehåller information om t ex hur tentasystemet fungerar. Det kommer mer praktisk information vid (och delvis innan) duggatillfället.


16/1 2017  Anmäl er!
 

Nu kan ni anmäla er till labbgrupper i Webreg. Ni arbetar i par, i er klass. Varje klass har flera assistenter, och det spelar ingen roll vilken av assistenternas grupp ni skriver upp er i. Ni går till tillfället som står på schemat för er klass, oavsett vilken assistent som rättar era inlämningar.Sidansvarig: Anders Märak Leffler
Senast uppdaterad: 2013-01-08