Microsoft Imagine på IDA

Microsoft Imagine (fd Dreamspark, fd MSDNAA) ger möjlighet för studenter att själva ladda ner och på egen dator använda flera av Microsofts programvaror (främst operativsystem och utvecklingsverktyg).

Alla LiU:s studenter har fri åtkomst till Microsoft Imagine. Om den programvara som efterfrågas finns där så är det en enklare och snabbare metod.

Imagine Premium är något som IDA delar ut till studenter i mån av tid och är att betrakta som en förmån, inte som en rättighet. IDA betalar för detta i första hand för att få tillgång till programvara billigare till våra PC-pul. IDA lämnar ingen support för programvarorna i fråga.

Krav för att kunna komma i fråga för gratis nedladdning är:

  1. Registrerad på kurs som ges av IDA eller gör exjobb på IDA eller är anställd på IDA (annars gäller vanliga Imagine, se ovan).

  2. Förfrågan skickas till msdnaa@ida.liu.se med begäran om ett msdnaa-konto. Avsändare ska vara antingen student.liu.se-adress (abcde123@student.liu.se) eller liu.se-adress (förnamn.efternamn@liu.se), detta gäller även reply-to-adressen. Kontoinformation kommer endast att skapas för förnamn.efternamn@liu.se eller user@student.liu.se, till vilken kontoinformation skickas från Microsoft.

  3. Konton skapas inte varje dag. Det kan ta upp till en vecka under terminstid, men oftast går det snabbare.

  4. Så småningom kommer ett e-meddelande från Microsoft med inloggningsinformation (länk att gå till, konto och lösenord). Som avsändare står noreply@e-academy.com. Ibland hamnar det i spam-korgen.

  5. Läs reglerna ordentligt. I och med att ni använder kontot så godkänner ni de regler som finns och som är ett avtal mellan kontoinnehavaren och Microsoft.

  6. Hämta och installera programvaran enligt Microsofts instruktioner.

  7. Programvaror läggs till för nedladdning varefter de görs tillgängliga av e-academy och Microsoft. Alltså ingen idé att fråga oss om vissa programvaror - vi vet lika lite som ni.

  8. Om det är programvaror som kräver registrering hos Microsoft, kontrollera först att den hårdvara ni installerar på fungerar med programvaran i fråga, för att undvika problem av typen "The product key you typed is already in use" om ni byter hårdvara.

  9. Studentkonton gäller för innevarande termin (VT, HT).