25e december – Flyg till New York

Dagen började med en tidig, tidig bilfärd till Arlanda, kan avslöja att det inte är så många bilar på E18 mellan 5 och 6 på morgonen på juldagen.

DSC_0088

Vid gaten på Arlanda

Jag var en aning nervös över flygresan som var nio timmar lång, jag hade aldrig suttit på ett flygplan så länge innan. Men det gick bra, vilket ju var tur eftersom vi hade inte mindre än fem flygresor kvar på resan varav två är över elva timmar (!) … Det värsta med resan var nog utfrågningen man fick för att ta sig in i landet. Tjänstemannen som förhörde mig frågade mig med bister uppsyn om vilka programmeringsspråk vi använde i Sverige och jag stammande nervöst fram alla jag kunde komma på innan jag insåg att han log och det var ett skämt. Efter det fick jag en stämpel i mitt pass och blev välkomnad in i landet.

När vi kom fram till New York var det jättevarmt, människor gick runt i shorts (och tomteluvor) och vi kände oss något obekväma i dunjackor och vinterskor. När vi slängt av oss alla våra väskor på hotellet åkte vi downtown för att käka fantastiska veganburgare och försöka glömma bort vad klockan egentligen var i Sverige…

Guacburger

Guacburger

Jag och Simin

Jag och Simin

Vid 21-tiden gav vi upp kampen mot tröttheten, klockan var ju trots att stad-i-ljus hemma i Linköping (klockan 3 för er icke-studenter).

//Sara